AVLYST - Et dukkehjem - 15 år etter

Om arrangementet

Avlyser turné med "Et dukkehjem 15 år etter"

På grunn av høyt smittetrykk i Tromsø har Hålogaland Teater i dag bestemt seg for å avlyse den planlagte turnéen med Et dukkehjem - 15 år etter.

-Det viktigste for oss er å ivareta publikums og våre ansattes helse og sikkerhet. Vi vil ikke utsette noen for smitterisiko i en såpass uoversiktlig og krevende situasjon. Derfor velger vi å være føre var og avlyse turneen, sier teatersjef Egill Pálsson.

 

 

 

 

Nora er tilbake - 15 år etter at hun i fullt opprør smalt døren igjen, forlot Torvald, 8 års ekteskap og tre små barn. Men hvorfor kommer hun nå? "Æ eie dæ. Det e det ekteskapet sir – for mæ høres det mer grusomt ut enn godt" - Nora "I det øyeblikket du pekte på probleman, så strauk du på dør.  Spør du mæ, va det jævlig råttent gjort –  du stakk av og lot som om det va det samme som å være sterk" - Torvald Den prisbelønte dramatikeren Lucas Hnath har med Et dukkehjem – 15 år etter skapt et moderne, intenst og eksistensialistisk familiedrama.  Det handler om mot og feighet, sannhet og løgn, stolthet og skam.  Det handler om behovet for å elske og elskes, for å forstå og bli forstått. Og om kunsten det er a? ta ansvar for eget liv og «gå videre».  Velkommen til fortsettelsen av Henrik Ibsens mesterverk Et dukkehjem, som hadde premiere på Det Kongelige Teater i København 21. desember 1879 og i dag er et av verdens mest spilte teaterstykker.  Den engelske originalversjonen, A Doll’s House - part 2, hadde premiere på South Coast Repertory i april 2017 og ble nominert til flere Tony awards. PÅ SCENEN Guri Johnson - NORA Ketil Høegh - TORVALD Helle Ottesen- ANNE MARIE Gina Lindås Theodorsen- EMMY PRODUKSJON Regi  Ingrid Forthun Scenografi og kostymer  Dagny Drage Kleiva Komponist  Sjur Miljeteig Koreograf  Lisbeth Rønning Inspisient  Camilla Frantsen Scenemester  Eivind Steinholm Lysmester  Ruben Westerli Johnsen Rekvisitør  Paul Albert Dzur Kostymeansvarlig  Gry Norberg Lystekniker  Espen Andre Hansen Lydtekniker  Stian Weenås Vevik Lydtekniker  Jim-Oddvar Hansen