Hekla Stålstrenga - Barnekonsert

Hekla Stålstrenga har gjennom 15 år opparbeidet seg et solid navn her til lands med sin særegne blanding av folkemusikk, viser og pop. Sanger som «Har du Fyr», «Folketonen», «Vise ved Vintersolkverv» og «Siste Sang» har for lengst gått inn i den norske visekanonen. Nå har bandet for aller første gang skrevet ny Hekla-musikk for barn og dette blir det både konserter og plate av. I utgangspunktet var ette et bestillingsverk til Senja Barnefestival på Lysnes sommeren 2020, men vi vet jo alle hva som skjedde med den festival sommeren. Musikken lever uansett videre og sangene tar oss med til en univers rundt «Skravla Gård» og vi får treffe mange finurlige karakterer som den Sure Sjura, Flyndra Klaus og den Feite Kveita Ellinor. Man får vært på besøk i oldermor sitt hus, man får være med å bygge båter og jammen ryddet litt snø også. Konsertene til Hekla Stålstrenga er kjent for sin energi, tilstedeværelse og musikalitet blandet med humor, spilleglede og særdeles kompetente musikanter. Bandet består av noen av landets mest markante musikere på sine respektive instrumenter. Og nå endelig, etter 15 år er de klar for en helt nyskrevet Heklakonsert for barn. Håper dere også er det! NB! Konserten arrangeres i forhold til gjeldende smittevernsregler. Arrangør er Senja Barnefestival i samarbeid med Kulturhuset Finnsnes. Vi holder smittevern høyt, og legger til rette for et trygt arrangement. Konserten er gratis. Alle barn må komme i følge med ansvarlig voksen, som vil være vår smittevernskontakt.